Flyreiser fra Comiso til Pisa

21 des 28 des Avreise

Hurtigguide - fly fra Comiso til Pisa

Hvordan går jeg fram for å skaffe leiebil?

Det er egentlig ganske så enkelt. De aller fleste utleiere krever at du har kredittkort med god dekning, mens andre også godtar at du legger igjen et depositum. Du får så en bil med alle papirer og full tank, og det forventes at du leverer den tilbake i samme stand, og med like mye drivstoff på tanken. Bortsett fra det kan du bruke bilen stort sett som du vil. Det eneste unntaket er gjerne i grenseområder, ettersom det gjerne foreligger egne retningslinjer for bruk av bilen i andre land. Enkelte ganger er dette helt problemfritt, andre ganger må du betale litt ekstra for det, og noen ganger er det ikke tillatt overhode.

Flyet mitt fra Comiso til Pisa var forsinket – hva skal jeg gjøre?

For det første må du holde hodet kaldt, Som oftest er forsinkelser forårsaket av været eller andre uheldige omstendigheter som ingen egentlig har kontroll over. Dessuten foreligger det masser av regler og forbehold i slike situasjoner. Om forsinkelsen er på under 3 timer (enkelte ganger kun 2), har du rett til å motta kompensasjon for forsinkelsen, mat og drikke mens du venter, samt gratis overnatting om forsinkelsen gjør at du må oppholde deg på flyplassen over natten. Det også lurt å ta vare på kvitteringer o.l. om flyet ditt skulle være forsinket, slik at du kan motta kompensasjon for dine kostnader.

Dine muligheter ved Innstilt flyvning på ruten Comiso - Pisa

For det første plikter flyselskapet å finne et alternativ til deg, men Flyhacks kan også fikse dette! Vi hjelper deg i slike situasjoner, og vi er alltid på din side. På samme måte som med forsinkelser, har du også her krav på gratis overnatting, samt transport mellom hotellet og flyplassen. Dessuten har du krav på informasjon (om både situasjonen og dine rettigheter!), så om selskapet unngår kontakt med deg, bør du dokumentere dette (for eksempel med en rekke ubesvarte e-poster). Om forsinkelsen eller ventetiden for den alternative løsningen overgår 5 timer, har du krav på å kunne heve ditt kjøp, og motta full refusjon av billettkostnaden.

Reiseforsikring – når er det verdt å kjøpe det?

Generelt sett lønner deg seg alltid å reise forsikret, men det betyr ikke dermed at det alltid lønner seg å kjøpe en ekstraforsikring. I Europa dekkes helsen din av folketrygden, mens du ved kjøp av brorparten av reisen med bankkort som oftest forsikres av banken din. Dette gjelder innenfor Europas grenser, men utenfor vårt kontinent vil vi alltid anbefale at du kjøper forsikring. Det samme gjelder om du reiser med barn. Glem heller ikke at du bør forsikre bagasjen din, spesielt om du reiser med bagasje av litt høyere verdi.