Flyreiser fra Catania til Perugia

28 nov 05 des Avreise

Hurtigguide - fly fra Catania til Perugia

Gjør og ikke gjør for registrert bagsasje under reise fra Catania til Perugia

Generelt sett er følgende stoffer og gjenstander i utgangspunktet ulovlig å ta med seg på et fly: "Sprenglegemer, gasser som eksempel propan eller butan. Brennbar væske som bensin og metanol. Oksidanter og organiske peroksider. Giftige eller smittsomme stoffer. Magnetiske gjenstander eller radioaktive stoffer." Ingen gjenstander noen tilregnelig person ville prøvd å tatt med seg på et fly. Ja, marihuana er også ikke lov å ta med seg selv om det er lovlig i landet ditt. Narkotikahunder vil merke dette ganske så kjapt og hele flyet vil bli gransket å sjekket og avreisen vil da bli utsatt så ikke gjør dette! Det er også verdt å nevne det at alle land har sine egne regler for hva som er lov å ta med seg av suvenirer som er laget av dyr. Dette gjelder både elfenben og kan til ganger gjelde fjær og bestemte fuglearter. Sjekke dette opp!

Håndbagasje i reise fra Catania til Perugia

Det er noen regler som angår håndbagasje. Sett bort ifra størrelse og vekt(som er en helt annen historie å fortelle) er det restriksjoner. Først av alt, ikke noen farlige gjenstander. Ordet farlig blir brukt ganske paranoid her(det er for din sikkerhet), så til og med en lommekniv, saks, neglefil eller en Zippo lighter vil bli konfiskert. I tilegg til farlige stoffer - les paragrafen ovenfor.MEN! Hvert flyselskap har sine egen policy og regler som kan variere, så husk å les reglene for flyselskapet du bruker.

Hvilken mat og drikke kan jeg ta med meg ombord mens jeg flyr til Perugia?

Europeisk lov generelt sett er at ingen væske er tillatt ombord. Ordet "væske" gjelder nesten alt some ikke er helt solid og fast. Produkter som inneholder væske som ikke er tillatt er: "Gele, sirup, tannkrem osv." Bortsett fra en 100ml beholder pakket inn i en gennomsiktig plastikkpose som har en maks kapasitet på 1 liter. Hvis dette er gjort kan du ta det med deg. Du kan ta med deg 10 stykker av dette.I praksis, hvis du kjøper noe å drikke fra en tollfri sone vil ingen gi deg noen problemer men hos sikkerhetskontrollen er det en helt annen historie. Det må være strengt for din egen sikkerhet!

Fly fra Catania - flyplass guiden!

Gjennomgangen er som regel den samme hos hver flyplass. Først må du sjekke inn bagasjen din(Husk å komme på flyplassen tidlig for å gjøre dette, det kan være lang kø og du må kunne vente). Så kommer sikkerhetskontrollen, den berømte maskinen som ser hva du har med deg, av med sko og metall som klokker og ur. Hvis alt er ok kan du gå fritt rundt i den tollfrie sonen. Det er nå tid for å kjøpe noen suvenirer, drikke og mat mens du venter på avreise. Etter dette kan du gå til din gate. Ikke la hele flyet vente på deg mens du leter etter riktig gate! Men på en annen side trenger du ikke være den første hos din gate - alle har setene sine reservert!