Flyreiser fra Ancona til Napoli

21 des 28 des Avreise

Hurtigguide - fly fra Ancona til Napoli

Hva bør jeg se etter i en flyforsikring?

Det aller viktigste i en slik forsikring er forsikring av bagasjen, samt forsikring i tilfelle kanselleringer. Bagasjen din bør forsikres for alle typer situasjoner, det være seg både forsinkelser, skader og tap. Flyselskapene har som oftest begrenset ansvar når det gjelder slik kompensasjon, med mindre du forsikrer bagasjen din selvfølgelig – da tar forsikringselskapet seg av resten. Å forsikre bagasjen er spesielt viktig om du reiser med dyrere eiendeler. Når det gjelder kanselleringer har flyselskapene et visst ansvar, men lavprisselskapene prøver ofte å vri seg unna den slags. Om du forsikrer flyvningen din, kan du få ro i sjelen, og være sikker på at du alltid får det du har rett på, og kanskje også litt til.

Hvordan unngår du å se ut som en klassisk turist på din reise fra Ancona til Napoli?

Det er et utall måter du kan gjøre folk oppmerksomme på at du ikke hører hjemme der du ferdes. Enkelte ganger kan du gjøre det såpass klart at du ender opp hos politiet! Det gjelder kanskje spesielt om du reiser til områder med en kultur veldig ulik vår egen. Noen eksempler? I Japan er det overhode ikke normal praksis å tipse kelneren – det kan til og med oppfattes som frekt. Derfor kan det alltid lønne seg å sette av litt tid til lese guider eller blogger om destinasjonen, og dens tilhørende normer og tradisjoner. Normer for tipsing, spesielle feiringer, religion, høflighet, Alt kan være av interesse. Om du ikke vet hvordan du skal oppføre deg i en gitt situasjon, har du to valg, Du kan enten spørre noen (på en høflig måte selvfølgelig), eller du kan prøve å bare gjøre som de lokale.

Fly fra Ancona til Napoli – en kort guide til hva som skjer når

De aller fleste flyvninger, uansett destinasjon, foregår på så og si samme måte. Etter at du har sjekket inn og gått gjennom sikkerhetskontrollen, er det på tide å finne fram til din gate. Her er det ingen grunn til å kjempe seg frem med spisse albuer – alle har ett sete hver. Selve ombordstigningen kan foregå på én av tre ulike måter – enten direkte via en bro som fører inn på flyet, via busser som kjører deg ut til flyet, eller til fots til det parkerte flyet. Når du kommer inn plasserer du håndbagasjen din i hattehyllen, og setter deg ned og venter en liten stund. Deretter vil kapteinen ønske deg velkommen og gi litt ymse informasjon, før besetningen begynner å forberede til avgang. Som en del av disse forberedelsene vil du bli bedt om å feste setebeltet og følge med på sikkerhetinstruksjonene som gis. Til slutt vil flyet taxe til angitt rullebane, og ta av! Ved landing foregår så og si det samme, bare i motsatt rekkefølge, og uten sikkerhetsinstruksjonene.

Om flyvningen fra Ancona til Napoli er din første gang, har vi noen enkle tips til deg:

Se videoer eller les deg opp på hvordan du skal oppføre deg på en flyplass. Det aller viktigste er at du må finne ut hvilken gate ditt fly tar av fra (denne informasjonen finner du på en stor skjerm i terminalbygningen). Vær forberedt på trykkendringer ved letting og landing – å tygge tyggegummi hjelper gjerne på. Ikke vær redd for turbulens – det er helt normalt. Turbulens er litt som når du treffer en liten dump i veien med bilen din, og du får vel ikke panikk hver gang det skjer, gjør du vel? Det viktigste av alt er kanskje at du alltid må høre på kabinbesetningen. De har flydd såpass mye, at selv fuglene ser opp til dem.